Mitä hieronnassa tapahtuu?

Mitä hieronta pitää sisällään ja mitä hieronnassa tapahtuu?

Hieronta voi toiveistasi, tarpeistasi ja siihen varatun ajan pituudesta riippuen sisältää esimerkiksi koko vartalon käsittelyn tai vain alaraajojen hieronnan tai voimme keskittyä pelkästään niska-hartiaseudun hoitoon. Arabiassa voit varata myös hieronnan lämpöhoidolla. Molemmissa pisteissä teen kinesioteippauksia. 

Voit pyytää myös niveliä mobilisoivan hieronnan, passiivisia venytyksiä, lihaskalvokäsittelyn, rentouttavan hieronnan, lymfahieronnan tai esimerkiksi ihanan pää- ja kasvohieronnan. Sovimme aina yhdessä mikä sinulle juuri sillä hetkellä parhaiten sopii.

Klassisessa- ja urheiluhieronnassa hieronta tapahtuu erillisessä, rauhallisessa hierontahuoneessa hierontapöydän päällä. Hoito tehdään paljaalle iholle, väliaineena hierontaöljy tai -voide. On erittäin tärkeää, että lihakset pysyvät lämpimänä koko hieronnan ajan, siksi sinut peitellään pyyhkeellä ja lämpimällä peitteellä, vain kulloinkin käsiteltävä kohta on paljaana.

Klassisessa- ja urheiluhieronnassa ei ole tarkoitus tuottaa kipua. Kipu saattaa jopa pahentaa jännitystiloja. Siksi kannattaa rohkeasti kommunikoida hierojan kanssa tuntemuksistaan. Jokaisen keho on uniikki ja jokainen päivä on myös keholle erilainen.

Aina ihana, syvärentouttava lämpöhoito on nyt saatavilla Arabian toimipisteellä. Lämmön lähteenä käytän sileiksi hiottuja basalttikiviä. Kivet lämmitetään niille tarkoitetussa kattilassa. Aluksi siirrän kuumista kivistä lämmön omiin käsiini ja sitä kautta asiakkaan iholle, rentoutuminen alkaa tästä. Kun kivet ovat jäähtyneet sopiviksi asettelen niitä asiakkaan iholle joko pyyhkeeseen käärittynä tai suoraan iholle tilanteen ja hierottavan kohteen mukaan. Samalla, kun kivet lämmittävät, aloitan hieronnan. Pääasiassa hieron käsilläni, sillä silloin saan hierontaan mukaan tuntoaistini. Kyseessä ei siis ole varsinainen kuumakivihieronta. 

Kivien lämpö rentouttaa niin pinnallisia, kuin syvempiäkin lihaksia ja näin niiden käsittely on huomattavasti tehokkaampaa. Hieronta kuumakivillä sisältää 24% Alv.n, eikä hoito sisälly potilasvakuutukseen.

Kinesioteippaus lievittää usein tehokkaasti kipua. Se saattaa lisätä liikkuvuutta, lihasvoima voi kasvaa, arvet saattavat pehmentyä ja lihasten tonus normalisoitua. Sen uskotaan auttavan lymfakierrossa ja vähentävän turvotusta. 

Hieronnan yhteydessä tehty teippaus sisältyy hintaan ja varattuun aikaan. Voit myös varata pelkän teippauksen joko 15 minuuttia tai 30 minuuttia.